Little Amsterdam

vlak
het logo van Little Amsterdam, i love Edam
Vernieuwde salon Kapper Sjoerd in Edam straalt warmte uit!

Over nieuwe en verbouwde bedrijven

Een nieuw geopende zaak in Edam en een 2de vestiging van Sereen in Volendam naast een prachtig verbouwde kapsalon.

Boekwinkel ’t Pakhuys heeft vlak voor de intocht van Sinterklaas haar deuren geopend en vervult hiermee een gekoesterde wens bij de Edammer boekenwurmen die het na de brand bij Markee lange tijd zonder boekwinkel in Edam hebben moeten zien te stellen.

Vrouwen van Sereen heeft naast de vertrouwde vestiging in Edam aan de Voorhaven een 2de prachtig verbouwd onderkomen kunnen realiseren en openen in Volendam.

Kapsalon Sjoerd heeft de salon prachtig verbouwd en is hiermee klaar voor de toekomst en viert bovendien met deze verbouwing ook nog eens het 35-jarig bestaan!


Tweede vestiging Vrouwen van Sereen in Volendam

Vernieuwde salon Kapper Sjoerd straalt warmte uit!

Niet alle klanten van Sjoerd Wiessing vonden het nodig dat zijn kapperszaak verbouwd zou worden. “Diverse mensen vonden het er nog prima uitzien. Maar de reacties zijn tot nu toe unaniem positief”, vertelt Sjoerd na twee intensieve weken van verbouwen. De ‘pop-up’ zaak om de hoek is inmiddels weer een huiskamer. Het eindresultaat in de Breestraat is ronduit prachtig!

Op wat kleine zaken na is alles ingericht volgens plan. Zowel de kozijnen, de entree als de ronde muur in het midden van de zaak hebben een antraciete kleur gekregen. In combinatie met het crème-groene behang, de betonlook van de grote pvc-vloertegels en de strakke, donker omlijste spiegels geeft het een rustige en warme uitstraling. De plantenbakken met veel groen maken het geheel af!

Feitelijk zijn alleen de barberstoelen voor heren teruggekeerd. De dames hebben een comfortabele nieuwe stoel gekregen. De houten receptiebalie past goed in de sfeer en de zachtgroene bank in de wachtruimte geeft extra sfeer aan de ruimte.

Samen met nieuwe verlichting en wasbakken is de verbouwing meer dan geslaagd. “Zelfs de muziek klinkt beter”, vertelt medewerkster Ellen, wijzend naar de nieuwe boxen.

Tweede vestiging Vrouwen van Sereen

Uitvaartverzorging Vrouwen van Sereen heeft afgelopen zaterdag een tweede vestiging geopend. Aan de Mgr. C. Veermanlaan 2 in Volendam, het opvallende witte gebouw, zijn twee familiekamers en een zeer ruime koffiekamer voor gezelschappen tot ongeveer 50 personen ingericht. Er was veel belangstelling tijdens de Open Dag, waarbij initiatiefneemster Sylvia van Leeuwen een droom zag uitkomen.

Ze ontving dan ook veel complimenten voor de mooie sfeer die gecreëerd is. “We wilden dezelfde sfeer als in Edam (Voorhaven, red.). Volgens mij is dat gelukt!”

In het pand, bestaande uit een ruime entree, bovenliggende kantoorruimte, twee familie (opbaar)kamers - waarbij nabestaanden zelf een sleutel ontvangen om zo mensen in alle rust te kunnen ontvangen- en een grote ruimte met keuken waar mensen na een uitvaart bijeen kunnen komen, hangt een rustieke sfeer, ingetogen en warm.

Vrouwen van Sereen maken in de gemeente daarnaast gebruik van de Stolphoevekerk in Volendam en kerkgebouw De Swaen in Edam. `Maar als mensen kiezen voor een andere locatie is dat natuurlijk ook mogelijk!`


Enorme drukte bij opening Boekhandel het Pakhuys

De hele dag was het een komen en gaan van belangstellenden! Boekhandel Het Pakhuys is open en de bewoners van Edam zijn er blij mee. Eigenaressen Esther, Franny en Tineke ontvingen zaterdag veel complimenten voor de mooi ingerichte winkel in de Lingerzijde. De winkel heeft letterlijk duizenden titels, die overzichtelijk staan opgesteld in hoge wandkasten en op tafels in het midden van de zaak.

ZHetvoorgedeelte bestaat uit een kleine zit- annex leeshoek, die direct al in gebruik werd genomen. Franny Conijn vertelt dat ze zich vooral richten op literatuur en kinderboeken. “Maar we willen via een ideeënbus polsen waar onze klanten nog meer behoefte aan hebben.” Ze is nog niet uitgesproken of de 12-jarige Sil vraagt om stripboeken. “Kijk daar moeten we ook iets mee doen!”

Ook zijn er ansichtkaarten te koop, verschillende tijdschriften en op vrijdag en zaterdag de weekendkrant. En er is een hoekje met leuke cadeautjes. “Daarnaast vullen we het assortiment nog aan met de meest gangbare kantoorartikelen.”

De winkel zelf toont warm, ruim, hoog en fris. ’s Morgens werd de zaak geopend door kinderboekenschrijver Gideon Samson, die na het knippen van het lint een korte voorleessessie gaf. ’s Middags was het Jan Brokken die voor een ‘meet and greet’ zorgde.

“Heerlijk! Deze winkel past echt bij Edam” klonk er meermaals deze zaterdag. Na jaren van problemen in de Edamse binnenstad lijkt het leven weer langzaam terug te keren in het oude stadje. Gelet op de drukte en de reacties is de terugkeer van een boekenwinkel een schot in de roos!


Enorme drukte bij opening Boekhandel het Pakhuys in Edam