vlak
het logo van Little Amsterdam, i love Edam

Little Amsterdam

Winkels

In het centrum van Edam ligt een keur aan leuke en bijzondere winkels en speciaalzaken. Vaak gehuisvest in één van de prachtige pandjes die Edam al zo aantrekkelijk maken. Dus ook tijdens een cultuur snuivend bezoek aan Edam, kan men heerlijk winkelen.

Een leuk dagje uit in Edam-Volendam wordt o.a. gestimuleerd door de glossy die ontstaan is in Edam, “De Verrassend Winkelen”. Edam, een soort van “kleine Jordaan, een Little Amsterdam.

Site-seeing

Edam, de parel van Nederland. Misschien wel een Little Amsterdam, een open en gratis museum waar je je een prachtige historische wandeling kan maken langs vele monumenten en bezienswaardigheden. Denk alleen al eens aan de grootste driebeukige hallenkerk van Europa. Of de vele historische bruggen over de kanalen of natuurlijk de beroemde kaasmarkt.

Horeca

Tijdens uw bezoek aan Edam, mag het aan de inwendige mens natuurlijk aan niets ontbreken. En dat is ook niet nodig want er zijn voldoende uitstekende gelegenheden om te kunnen genieten.

U kunt van een uitgebreid menu inclusief wijnarrangement tot een lekker patatje prima terecht. Genietend van een lekker zonnetje op een terras of binnen in een van de vele gezellige gelegenheden.